Dobra produkcja

Pragniemy, aby przyjemność, której źródłem są nasze wyroby, była impulsem do drobnych, dobrych uczynków, a wszystko w myśl zasady – czujesz się dobrze, czynisz dobrze!

Dobra produkcja Dobra produkcja
  • Najwyższe standardy produkcji
  • Składniki najlepszej jakości
  • Dbałość o środowisko
  • Odpowiedzialność społeczna
  • Tradycja i nowoczesność
  • Dobre receptury, tradycyjne i sprawdzone

Nowoczesna fabryka

Najwyższe standardy w produkcji słodyczy

Nasze słodycze powstają w ultranowoczesnej fabryce zlokalizowanej w Dobczycach pod Krakowem, w której każdego dnia roztacza się niepowtarzalny, uwodzący zmysły, zapach czekolady. Nasza fabryka wyposażona jest w najnowocześniejsze maszyny i linie produkcyjne. Dzięki nowoczesnej infrastrukturze dbamy o ciągły rozwój, testując i wdrażając innowacyjne rozwiązania, smaki i receptury, a także tworząc zupełnie nowe słodycze. Jesteśmy odpowiedzialnym producentem, dbającym o otoczenie i lokalną społeczność. Nasza fabryka posiada najwyższej jakości systemy zabezpieczające przed niekontrolowanym wydostaniem się zanieczyszczeń do otoczenia. Ograniczyliśmy również emisję hałasu, zużycia wody i energii, dzięki czemu jesteśmy przyjaźni dla środowiska.

Tryby maszyny Nowoczesna fabryka Fabryka i opakowania Michałki

Ponadczasowa
tradycja

Pod koniec XIX wieku pewien chłopiec, Adaś Piasecki, marzył o zawodzie cukiernika. Kilka lat później rozpoczął naukę i już jako dwudziestoletni młodzieniec znający tajniki sztuki cukierniczej, zdał egzamin czeladniczy. Tak rozpoczęła się nasza historia, której zwieńczeniem jest dzisiejsza marka Wawel.

Certyfikaty

Jakość i bezpieczeństwo wytwarzanych produktów są dla firmy Wawel najwyższym priorytetem. Zakład produkcyjny w Dobczycach spełnia wszystkie standardy bezpieczeństwa i jakości wymagane przy produkcji żywności.

Certyfikat UTZ (czekolady premium)

Kakao z odpowiedzialnych, zrównoważonych upraw pozyskiwane bez negatywnego wpływu na środowisko naturalne oraz wyzysku ludzi zatrudnionych przy produkcji surowca.

Pobierz certyfikat Certyfikat

Certyfikat RSPO – olej palmowy

(Roundtable on Sustainable Palm Oil – Porozumienie dla zrównoważonej produkcji oleju palmowego). Olej palmowy z upraw nieprzyczyniających się do zubożenia wartości przyrodniczych i pozyskiwany z poszanowaniem prawa ludzi zamieszkujących tereny upraw palm olejowych.

Pobierz certyfikat Certyfikat

Certyfikowany System Zarządzania Jakością zgodny z normą ISO 9001

Międzynarodowa norma określająca wymagania, które powinien spełniać system zarządzania jakością w organizacji.

Pobierz certyfikat Certyfikat

HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Point

System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, zgodny z Codex Alimentarius, obejmujący rozwój, produkcję i sprzedaż wyrobów cukierniczych.

Pobierz certyfikat Certyfikat

BRC – British Retail Consortium

Międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności

Pobierz certyfikat Certyfikat

IFS Food – International Food Standard

Międzynarodowy Standard Żywności.

Pobierz certyfikat Certyfikat

Certyfikat Kosher

Pobierz certyfikat Certyfikat

Certyfikat Halal

Pobierz certyfikat Certyfikat

Polityka spółki ws. jaj z chowu klatkowego

Pobierz certyfikat Certyfikat
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.