FAQ

Dobre produkty

MINIczekolady

Krówkowa

MINIczekolada wypełniona po brzegi delikatnym karmelowym nadzieniem. Mała przekąska na każdą okazję i o każdej porze: w szkole, w pracy, w domu, na spacerze. Niewielka forma sprawia, że można ją wziąć ze sobą wszędzie!

Skład produktu

Czekolada mleczna z nadzieniem (51%) karmelowym.

Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne.

Składniki: czekolada mleczna 49% (cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (shea), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi); aromat naturalny), syrop glukozowy, mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier), cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), syrop cukru inwertowanego, emulgator: lecytyny (z soi); sól, aromat naturalny.

Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu, jaja i pszenicę.

Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 30%.

Co fajnego

Bez sztucznych aromatów Bez barwników Bez E476 Bez syropu glukozowo-fruktozowego Bez dodatku substancji konserwujących Wyśmienita czekolada Wawel

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Mleko Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO) Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.