FAQ

Dobre produkty

Cukierki

Bakaliowe w czekoladzie

Bakaliowe w czekoladzie to cukierki wypełnione rozmaitymi bakaliami: rodzynkami, kandyzowaną skórką pomarańczy, orzeszkami arachidowymi, wiórkami kokosowymi i nasionami sezamu. Całość dopełnia smak szlachetnej czekolady Wawel.

Skład produktu

Cukier, czekolada 16,7% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], orzeszki arachidowe 6,9%, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, serwatka w proszku (z mleka), rodzynki 4,7%, syrop glukozowy, śmietanka kremowa, mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier), kandyzowana skórka pomarańczy 1,8% [skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny, substancja konserwująca: sorbinian potasu], nasiona sezamu 1,6%, mleko w proszku pełne, spirytus, wiórki kokosowe 0,6%, aromat naturalny, emulgator: lecytyny (z soi); substancja utrzymująca wilgoć: inwertaza; wafle [mąka  pszenna, skrobia ziemniaczana, tłuszcz roślinny (palmowy), sól].

Produkt może zawierać orzechy i jaja. Zawartość masy kakaowej w czekoladzie minimum 43%.

Co fajnego

Bez sztucznych barwników Bez dodatku substancji konserwujących Bez E476 Bez syropu glukozowo-fruktozowego Wyśmienita czekolada Wawel

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO) Orzeszki arachidowe Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.