FAQ

Dobre produkty

Cukierki

Jogurtowy z czarną porzeczką

Cukierek Jogurtowy z czarną porzeczką to wyjątkowe połączenie smaków. Delikatna, jogurtowa polewa, pod którą skrywa się wyraziste, lekko kwaśne nadzienie z czarnej porzeczki.

Skład produktu

Cukierki jogurtowe w białej polewie nadziewane.

Składniki: cukier, nadzienie z czarną porzeczką 19,7% [przecier jabłkowy, cukier, przecier porzeczkowy 11%, przecier aroniowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromat naturalny], biała polewa 16,2% [cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, shea), serwatka w proszku  (z mleka), emulgator: lecytyny (z  soi); aromat naturalny], serwatka w proszku (z mleka), syrop glukozowy, śmietanka kremowa, proszek jogurtowy 4,3% [serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku ], tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), mleko w proszku pełne, mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier), emulgator: lecytyny (z soi); substancja utrzymująca wilgoć: inwertaza; aromat naturalny.

Produkt zawiera: mleko, soję.

Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, migdały, orzechy laskowe, pszenicę, nasiona sezamu i jaja.

Co fajnego

Bez E476 Bez dodatku substancji konserwujących Bez syropu glukozowo-fruktozowego Bez sztucznych barwników

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Przeciery owocowe Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO)
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.