FAQ

Dobre produkty

Cukierki

Tofflairs karmelowo-czekoladowy

Oryginalne połączenie kultowego karmelowego smaku z miękkim czekoladowym nadzieniem.

Skład produktu

Pomadki mleczne niekrystaliczne z nadzieniem czekoladowym (15%).

Składniki: syrop glukozowy, mleko zagęszczone słodzone 23% (mleko, cukier), cukier, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), syrop cukru inwertowanego, czekolada 2,3% [miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi)], mleko w proszku odtłuszczone, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, sól, aromat naturalny, emulgatory: guma arabska, lecytyny (z soi).

Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, jaja.

Czekolada: masa kakaowa minimum 70%.

Co fajnego

bez E476 bez dodatku substancji konserwujących bez dodatku syropu glukozowo-fruktozowego bez barwników

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Mleko
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.