FAQ

Dobre produkty

Cukierki

Zabajone w czekoladzie

Zabajone w czekoladzie to niepowtarzalny smak tradycyjnego włoskiego deseru ukryty pod wyborną czekoladą. Idealny pomysł na słodką przerwę.

Skład produktu

Cukierki w czekoladzie o smaku zabajone.

Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne.

Składniki: cukier, czekolada 16,6% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], mieszanka mleczna w proszku [serwatka (z mleka), śmietana, białka serwatkowe, mleko odtłuszczone, maślanka], syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku (z mleka), śmietanka kremowa, żółtko jaja w proszku 4,4%, mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier), laktoza (z mleka), spirytus, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), aromat naturalny, substancja  utrzymująca  wilgoć: inwertaza; emulgator: lecytyny (z soi); ekstrakt korzenia kurkumy.

Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, migdały, orzechy laskowe, nasiona sezamu i pszenicę.

Czekolada: masa kakaowa minimum 43%.

Co fajnego

Bez E476 Bez sztucznych aromatów Bez substancji konserwujących Bez syropu glukozowo-fruktozowego Naturalne ekstrakty barwiące Wyśmienita czekolada Wawel

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO) Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.