FAQ

Dobre produkty

MINIczekolady

Danusia

Zmieniają się trendy i wzorce piękna, ale pewne rzeczy pozostają ponadczasowe. MINIczekolada Danusia to klasyk z romantyczną historią w tle. Słynna nadziewana MINIczekoladka, niezmienna w smaku od 100 lat, skrywa w sobie czekoladowo-orzechowe wnętrze otulone wykwintną kruchą czekoladą Wawel.

Skład produktu

Czekolada z nadzieniem (45%) czekoladowo-orzechowym.

Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne.

Skład: czekolada 55% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgatory: lecytyny (z soi)], cukier, czekolada 8% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgatory: lecytyny (z soi)], syrop glukozowy, orzeszki arachidowe 3,8%, tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), mleko w proszku odtłuszczone, spirytus, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat naturalny.

Produkt może zawierać orzechy, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.

Zawartość masy kakaowej w czekoladzie min. 43%.

Co fajnego

Bez barwników Bez sztucznych aromatów Bez E476 Bez dodatku substancji konserwujących Bez syropu glukozowo-fruktozowego Wyśmienita czekolada Wawel

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Kakao Wysoka zawartość ziarna kakaowego Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO) Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.