Dobre produkty

Czekoladki

Malaga

Czekoladka Malaga to smak uwielbiany od pokoleń. Delikatne śmietankowe nadzienie pełne kawałków słodkich rodzynek, zatopione w doskonałej deserowej czekoladzie.

Skład produktu

Czekolada z nadzieniem (50%) śmietankowo-rodzynkowym. Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne.

Składniki: czekolada 50% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], cukier, rodzynki 7,3%, tłuszcz roślinny (palmowy), syrop glukozowy, śmietanka kremowa (z mleka) 4,6%, mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier), spirytus, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny. Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja. Czekolada: masa kakaowa  minimum 43%.

Cechy produktu

Bez barwników Bez dodatku substancji konserwujących Bez E476 Bez sztucznych aromatów

Dobre składniki w tym produkcie

Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.