FAQ

Dobre produkty

Czekolady duże

Crunchy Coco

Czekolada Crunchy Coco to wyjątkowa kompozycja smaków i doznań. Mleczne nadzienie pełne chrupiących ryżowych kuleczek z egzotyczną nutą wiórków kokosowych. Całość zamknięta w rozkosznie dużej tabliczce z kostkami w formie całusów – stworzonej wprost do dzielenia się z bliskimi.

Skład produktu

Czekolada mleczna 50% [cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (shea), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi)], tłuszcz roślinny (palmowy, kokosowy), cukier, wiórki kokosowe 9,7%, mleko w proszku odtłuszczone, chrupki ryżowe 1,6% (mąka ryżowa, cukier, sól), emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny. Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 30%.

Co fajnego

Naturalne aromaty Bez barwników Bez E476 Bez syropu glukozowo-fruktozowego Bez dodatku cukru i substancji konserwujących Wyśmienita czekolada Wawel

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Wysoka zawartość ziarna kakaowego Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO)
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.