Prawdziwy smak i aromat rodzi się tam, gdzie z najlepszych surowców, pod okiem doświadczonych mistrzów czekolady, tworzony jest wyjątkowy produkt. Staranny proces konszowania, certyfikowane, najwyższej jakości ziarno kakaowca z Ghany oraz ponad stuletnie doświadczenie stanowią o niepowtarzalności i oryginalności tabliczki Wawel 100% Cocoa.
Skład produktu
Składniki: miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków arachidowych,orzechów laskowych, migdałów, nasion sezamu, mleka,pszenicy i jaj.
Dobre składniki w tym produkcie
Bez dodatku substancji konserwującychBez barwnikówBez aromatówBez E476Wysoka zawartość ziarna kakaowegoWysoka zawartość ziarna kakaowegoZiarno kakaowe
Największa na świecie tabliczka czekolady
ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.
Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.
Statystyczny Polak zjada 6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.
Do produkcji
kilograma
czekolady
potrzebne jest około 800 ziaren kakaowca.
Z botanicznego punktu widzenia
orzeszki
arachidowe
nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.
Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie.
Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej
znajdziesz w pod tym linkiem.