FAQ

Dobre produkty

Czekolady Premium

Gorzka 70% cocoa z cząstkami miętowymi

Idealne połączenie szlachetnej ciemnej czekolady z delikatnie chrupiącymi cząsteczkami miętowymi Peppermint (dającymi subtelny, łagodny smak mięty) W tej wykwintnej czekoladzie z linii Premium znajdziesz aż 70% masy kakaowej z najlepszych odmian kakaowca. Zawiera tłuszcz kakaowy, bez oleju palmowego, sztucznych aromatów i E476.

Skład produktu

Czekolada gorzka z cząstkami miętowymi.

Składniki: miazga kakaowa, cukier, kawałki karmelu miętowego 10% (cukier, syrop glukozowy, masło (z mleka), migdały, laktoza (z mleka), naturalny olejek miętowy),  tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi).

Czekolada gorzka: masa kakaowa minimum 70%.

Może zawierać orzeszki arachidowe,  orzechy laskowe, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.

Co fajnego

Bez oleju palmowego Bez E476 Bez barwników Bez syropu glukozowo fruktozowego Wyśmienita czekolada Wawel Idealna do celów kulinarnych Wysoka zawartość ziarna kakaowego Certyfikat RAC bez dodatku substancji konserwujących

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Wysoka zawartość ziarna kakaowego Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO) Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.