W naszej wykwintnej czekoladzie Premium znajdziesz aż 90% masy kakaowej z najlepszych odmian kakaowca. To produkt z tłuszczem kakaowym, bez oleju palmowego, aromatów i E476.
Skład produktu
Miazga kakaowa (miejsce pochodzenia: Afryka), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), Masa kakaowa minimum 90%
Wyśmienita czekolada WawelBez E476Bez barwnikówBez oleju palmowegoBez syropu glukozowo-fruktozowegoBez dodatku substancji konserwującychIdealna do celów kulinarnychCertyfikat RAC
Dobre składniki w tym produkcie
Wysoka zawartość ziarna kakaowegoLecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO)Ziarno kakaowe
Największa na świecie tabliczka czekolady
ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.
Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.
Statystyczny Polak zjada 6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.
Do produkcji
kilograma
czekolady
potrzebne jest około 800 ziaren kakaowca.
Z botanicznego punktu widzenia
orzeszki
arachidowe
nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.
Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie.
Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej
znajdziesz w pod tym linkiem.