FAQ

Dobre produkty

Czekolady Ziarna Świata

Czekolada Gorzka 74% z ziarnem kakaowym z Wenezueli

Czekolada Wawel Gorzka 74% cocoa z ziarnem kakaowym z Wenezueli to totalna nowość w ofercie Wawel, będąca znakomitą propozycją dla wszystkich, poszukujących doskonałej gorzkiej czekolady z prostym składem. Za niesamowicie głęboki smak oraz pobudzający aromat odpowiada wysoka 74% zawartość miazgi kakaowej. Ta, uzyskiwana jest z wyselekcjonowanych gatunków ziarna kakaowca z plantacji regionu Sur del Lago w Wenezueli. Ziarno to, stanowiące mieszankę gatunków TRINITARIO i CRIOLLO, posiada przyjemną nutę kwiatowo-owocową, o delikatnym smaku i aromacie. Prosty skład, zawierający jedynie 3 składniki, bez niepotrzebnych substancji i dodatków oraz wysoka jakość wykorzystywanych surowców pozwalają uzyskać wyborny smak.

Skład produktu

Skład: miazga kakaowa*, cukier, tłuszcz kakaowy*

*Kraj pochodzenia miazgi kakaowej: Wenezuela
Masa kakaowa minimum 74%

Dobre składniki w tym produkcie

Wysoka zawartość ziarna kakaowego Wysoka zawartość ziarna kakaowego Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.