Czekolada Gorzka 74% z ziarnem z Ghany i solą himalajską
Taka mieszanka smaków może zawrócić w głowie! W jednej tabliczce czekolady znalazło się miejsce dla uroczej słodyczy, zadziornej gorzkości oraz zaskakującego słonego smaku. Gorzka czekolada z ziarnem z Ghany bardzo dobrze przyjęła nowego towarzysza – sól himalajską. Razem tworzą niesamowitą wariację na temat słodyczy o bardziej wytrawnym charakterze. Do którego udało nam się przekonać nawet największych fanów niewyobrażalnie słodkich smaków. Kwintesencją tych niezwykłych doznań jest nieoczywista chrupkość.
*Kraj pochodzenia miazgi kakaowej: Ghana
Masa kakaowa minimum 74%
Dobre składniki w tym produkcie
Wysoka zawartość ziarna kakaowegoZiarno kakaowe
Największa na świecie tabliczka czekolady
ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.
Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.
Statystyczny Polak zjada 6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.
Do produkcji
kilograma
czekolady
potrzebne jest około 800 ziaren kakaowca.
Z botanicznego punktu widzenia
orzeszki
arachidowe
nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.
Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie.
Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej
znajdziesz w pod tym linkiem.