FAQ

Dobre produkty

Czekolady

Jagodowa

Idealne połączenie delikatnego jogurtowego nadzienia i przecieru z owoców leśnych, zamknięte w tabliczce wyśmienitej deserowej czekolady.

Skład produktu

Czekolada z nadzieniem (48%) jagodowo-jogurtowym. 

Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada zawiera tłuszcze roślinne. 

Składniki: czekolada 52% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], nadzienie jagodowe 20% [syrop glukozowy, przeciery owocowe 20% (czarna jagoda, malina, truskawka, aronia, jeżyna), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: pektyny, substancja żelująca: agar], tłuszcz roślinny (palmowy), cukier, mleko w proszku odtłuszczone, proszek jogurtowy 3,3% (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.

Czekolada: masa kakaowa  minimum 43%.

Co fajnego

bez E476 wyśmienita czekolada Wawel przeciery owocowe

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Przeciery owocowe Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO) Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.