FAQ

Dobre produkty

Czekolady

Mieszanka Krakowska malinowa

Niesamowite połączenie deserowej czekolady z galaretką Mieszanka Krakowska o smaku malinowym. Nie zawiera oleju palmowego, aromatów i E476, z lecytyną z certyfikowanych nasion soi (bez GMO).

Skład produktu

czekolada 62% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], cukier, syrop glukozowy, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: agar, sok malinowy 0,7% z zagęszczonego soku malinowego, przecier jabłkowy, przecier dyniowy, aromat naturalny, koncentrat czarnej marchwi, substancja zagęszczająca: pektyny
Czekolada zawiera: masa kakaowa minimum 43%; oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne.

Produkt zawiera: soja.
Produkt może zawierać: orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, mleko, pszenica, jaja.

Co fajnego

bez barwników bez oleju palmowego bez E476 wyśmienita czekolada Wawel z sokami owocowymi

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Ekstrakty roślinne Soki owocowe Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.