FAQ

Dobre produkty

Czekolady

Przysmak studencki mleczna

Delikatna mleczna czekolada z dużą zawartością orzeszków archaidowych, rodzynek i galaretek. Tworzona w oparciu o doskonałą recepturę bez barwników, emulgatora E476 czy oleju palmowego. Z lecytyną z certyfikowanych ziaren soi (bez GMO).

Skład produktu

Czekolada mleczna z galaretką, orzeszkami arachidowymi i rodzynkami.

Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne.

Składniki: cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, galaretka 10% (cukier, syrop glukozowy, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: agar, koncentraty owocowe – 0,2%: cytrynowy i malinowy, naturalne aromaty),  miazga kakaowa, orzeszki arachidowe 9%, rodzynki 9%, tłuszcz roślinny (shea),  tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi).

Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 30%, masa mleczna minimum 18%. 

Może zawierać orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.

Co fajnego

wyśmienita czekolada Wawel bez E476 bez barwników orzeszki arachidowe

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Przysmak studencki mleczna Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO) Orzeszki arachidowe Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.