Dobre produkty

Czekolady

Przysmak studencki mleczna

Delikatna mleczna czekolada z dużą zawartością orzeszków archaidowych, rodzynek i galaretek. Tworzona w oparciu o doskonałą recepturę bez barwników, emulgatora E476 czy oleju palmowego. Z lecytyną z certyfikowanych ziaren soi (bez GMO).

Skład produktu

Cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, orzeszki arachidowe 8%, rodzynki 8%, galaretka 8% (cukier, syrop glukozowy, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja żelująca: agar, koncentraty owocowe – 0,2%: cytrynowy i malinowy, naturalne aromaty), tłuszcz roślinny (shea), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi)
Oprócz tłuszczu kakaowego zawiera tłuszcze roślinne.

Produkt zawiera: soja, mleko, orzeszki arachidowe.
Produkt może zawierać: migdały, orzechy laskowe, nasiona sezamu, pszenica, jaja.

Dobre składniki w tym produkcie

Bez barwników Bez E476 Bez oleju palmowego
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.