FAQ

Dobre produkty

Czekolady

Truskawkowa

Doskonałe połączenie aksamitnej mlecznej czekolady, jogurtowego kremu i słodkich truskawek. Nie zawiera E476, barwników i sztucznych aromatów. Wzbogacona lecytyną z certyfikowanych ziaren soi (bez GMO).

Skład produktu

Czekolada mleczna z nadzieniem (48%) truskawkowo-jogurtowym.

Oprócz tłuszczu kakaowego czekolada mleczna zawiera tłuszcze roślinne.

Składniki: czekolada mleczna 52% [cukier, mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, tłuszcz roślinny (shea), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi)], nadzienie truskawkowe 20% (syrop glukozowy, przecier truskawkowy 14%, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: pektyny, aromat naturalny), tłuszcz roślinny (palmowy), cukier, mleko w proszku odtłuszczone, proszek jogurtowy 3,3% (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.

Czekolada mleczna: masa kakaowa  minimum 30%.

Co fajnego

przeciery owocowe wyśmienita czekolada wawel bez E476

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Przeciery owocowe Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO) Ziarno kakaowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.