FAQ

Dobre produkty

Galaretki i Żelki

Fresh & Fruity bez dodatku cukru

Fresh & Fruity bez dodatku cukru to soczyście owocowe galaretki na bazie pektyn i soków owocowych. Nie zawierają dodatku cukru, barwników oraz sztucznych aromatów. Odpowiednie dla diabetyków.

Skład produktu

Substancje słodzące: syrop maltitolowy, syrop sorbitolowy, maltitol; substancja żelująca: pektyny; soki owocowe 1,2% z zagęszczonych soków owocowych (ananasowy, cytrynowy, malinowy, pomarańczowy), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; naturalne aromaty, ekstrakty roślinne (pokrzywa, szpinak, kurkuma, papryka), witamina C, koncentrat czarnej marchwi. Produkt może zawierać soję, orzeszki arachidowe i mleko. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

Co fajnego

bez barwników bez dodatku cukru dla diabetyków bez E476 bez syropu glukozowo-fruktozowego bez dodatku substancji konserwujących naturalne ekstrakty barwiące

Dobre składniki w tym produkcie

Naturalne aromaty Witamina C Witaminy Pektyny Soki owocowe
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.