Dobre produkty

Galaretki i Żelki

Mieszanka Krakowska Nowe Smaki

Mieszanka Krakowska Nowe Smaki to gwarancja niepowtarzalnego smaku i dobrych składników w nowej odsłonie smakowej prosto z polskich sadów. Daj się uwieść soczystej gruszce, słodkiej truskawce, aromatycznej wiśni i pachnącym słońcem owocom leśnym, oblanym znakomitą deserową czekoladą.

Skład produktu

Cukier, syrop glukozowy, czekolada 20% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)), woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja żelująca: agar; soki owocowe 1,2% z zagęszczonych soków owocowych (gruszka, jagoda, jeżyna, malina, truskawka, wiśnia); naturalne aromaty. Czekolada: masa kakaowa minimum 43%.

Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, migdały, orzechy laskowe, nasiona sezamu, mleko, jaja i pszenicę.

Dobre składniki w tym produkcie

Agar Soki owocowe Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO) Tłuszcz kakaowy (inaczej masło kakaowe)
Dobre składniki w tym produkcie
Czy wiesz że
Największa na świecie<br>
<strong>tabliczka<br>czekolady</strong><br>
ważyła 5 ton i 792 kilogramy<br>
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Największa na świecie
tabliczka
czekolady

ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.

Powszechnie uważa się,<br>
że <strong>orzeszki ziemne</strong><br>
pochodzą z Brazylii.<br>
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się<br>
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.

Statystyczny Polak zjada<br>
<strong>6,3 kilograma</strong><br>
czekolady rocznie.<br>
To połowa tego,<br>
ile spożywają Szwajcarzy.

Statystyczny Polak zjada
6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.

Do produkcji
<br><strong>kilograma<br>
czekolady</strong><br>
potrzebne jest około<br>
<strong>800</strong> ziaren kakaowca.

Do produkcji
kilograma
czekolady

potrzebne jest około
800 ziaren kakaowca.

Z botanicznego punktu widzenia
<strong>orzeszki<br>
arachidowe</strong><br>
nie są orzechami, ale należą<br>
do nasion roślin strączkowych.

Z botanicznego punktu widzenia orzeszki
arachidowe

nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.

Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie. Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej znajdziesz w pod tym linkiem.