Czekolada mleczna bez dodatku cukru. Czekolada zawiera substancję słodzącą. Czekolada zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki: substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi). Masa kakaowa minimum 36%. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu, pszenicę i jaja.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Co fajnego
bez aromatówbez barwnikówbez dodatku cukrudla diabetykówbez E476bez dodatku substancji konserwującychbez syropu glukozowo-fruktozowegowyśmienita czekolada Wawelidealna do celów kulinarnych
Dobre składniki w tym produkcie
Lecytyna z certyfikowanych nasion soi (bez GMO)
Największa na świecie tabliczka czekolady
ważyła 5 ton i 792 kilogramy
– czyli tyle, ile średniej wielkości słoń.
Powszechnie uważa się,
że orzeszki ziemne
pochodzą z Brazylii.
Pierwsze wzmianki o nich pojawiają się
jednak już w 950 r. n. e. w Afryce.
Statystyczny Polak zjada 6,3 kilograma
czekolady rocznie.
To połowa tego,
ile spożywają Szwajcarzy.
Do produkcji
kilograma
czekolady
potrzebne jest około 800 ziaren kakaowca.
Z botanicznego punktu widzenia
orzeszki
arachidowe
nie są orzechami, ale należą
do nasion roślin strączkowych.
Nasza strona używa plików ciasteczek (cookies) aby dostarczać usługi na najwyższym poziomie.
Zapoznaj się ze zmianami dotyczącymi danych osobowych jakie weszły w życie z dniem 25 maja 2018 r. Więcej
znajdziesz w pod tym linkiem.